Az idei mezőny rendkívül erős volt, versenyről versenyre látszik, hogy az újonnan résztvevő országok is egyre komolyabban veszik a felkészülést. A budapesti eseményen a nagyközönség ismét kiváló magyar alapanyagokat ismerhetett meg, emellett magyar séfek százai és érdeklődők sokasága követte nyomon a legjobbakat élőben és online - olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében.
A magyar csapat döntős ételei az alábbiak:
„Magyar Tavasz”
A három burgonyaféle felhasználásával elkészített vegetáriánus tányér étele az alábbi volt: Anuschka burgonya és tavaszi zöldek (konfitált burgonya sült póréhagymával, szárított csiperke “szarvasgomba” és ropogós burgonya virág).
„Őz Budapest”
A melegtányér ételei: őzcomb és kacsamáj “mozaik” gombákkal, boróka és tempura gyöngyökkel, őzgerinc és bélszín kacsazsírral és magyar fűszerekkel glazúrozva.
2023-ban a magyar csapat is részt vesz a Bocuse d’Or lyoni döntőjén, amely során a világ figyelme ismét a magyar gasztronómiára irányulhat - írja az MTÜ.
Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!
Legolvasottabb
A napelem már nem elég: milliókat ad a kormány házi akkumulátorra
Meghátrált a kormány, mégis feltétel nélkül fizet Budapestnek
Váratlan jelzés a piacról: Orbán Viktor egy órára beelőzte Magyar Pétert a fogadásokban
Meglepő fordulat Brüsszelben: megkapták a várva várt engedményt az autósok
Krónikus spirál: ez a három betegség durván megrövidíti az életét
Figyelmeztet a nyugdíjszakértő: 280 ezer forint állami támogatást is be lehet gyűjteni még idén
Cicások figyelem: brutális szigor jön, teljesen megváltozik az állattartás
Tíz kartellügy, hetven cég, ötszáz tender: soha nem látott hajtóvadászatot indított a GVH
Senki nem mozdul semerre Európában