A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságát csatornatisztítási ajánlattal kereste meg egy vállalkozó. A hivatalba érkezve a munka megkezdése előtt a pénzügyőrök ellenőrizték a céget, amelyről érdekes dolgok derültek ki.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságát egy csatornatisztításra vonatkozó "kihagyhatatlan ajánlattal" kereste meg egy vállalkozó.  Az ajánlat értelmében "rendkívül akciósan" kívánták az Igazgatóság csatornarendszerét kitisztítatni.
L. Rómeó, a gazdasági társaság vezetője - hogy mindenképp megkapja a munkát - a helyszínen az eredetinél is kedvezőbb árajánlatot tett. A munkások hozzá is kezdtek volna a feladathoz, azonban ekkor meglepő fordulat történt, ugyanis a pénzügyőrök a munka azonnali abbahagyására szólították fel a szakembergárdát, és közölték a vállalkozóval, hogy munkaerő-foglalkoztatotti ellenőrzést végeznek náluk. A határozott intézkedéstől és nem várt fordulattól a vállalkozó és "munkásai" annyira meglepődtek, hogy tagadni is elfelejtettek, így bevallották, hogy munkaszerződéssel nem rendelkeznek, foglalkoztatottként nincsenek bejelentve és napi munkabérük attól függ, hogy éppen mennyi munka van az adott napon.

Mivel a vállalkozó az ország egész területén, visszatérő jelleggel, folyamatosan végezte tevékenységét, így további vizsgálatok várhatók - közölte az eset kapcsán az adóhivatal. A bíráság a be nem jelentett alkalmazottanként egymillió forint is lehet.