A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében azt írja, hogy az adóhivatali adatokra épülő szolgáltatáscsomag a vállalkozások számára előnyös megoldást kínál az adókötelezettség gyors és pontos teljesítésére, mivel azon túl, hogy kevesebb vele az adminisztráció, képes kiszolgálni a vállalkozások ügyviteli rendszerének adatigényét.

Hozzátették, hogy az eÁFA-val sztenderd adókódokat vezettek be. Ezek és az ezeknek megfelelő beszédes adókódok meghatározzák, hogy milyen bevallási sorok kötődnek a bizonylat tételeihez. Lényeges előny a NAV szerint, hogy azok az áfaalanyok, akik ezen a rendszeren keresztül intézik a bevallásuk, nem kell M-lapon is adatot szolgáltatni.

Az adóhatóság hozzáteszi, azok használhatják az eÁFA webes felületét, akik egy adott bevallási időszakban 100 ezernél kevesebb számlát kezelnek, ennél több bizonylat esetén gép-gép kapcsolaton keresztül biztosított a rendszer használata.

A havi bevallók február 20-ig, a negyedévesek április 22-ig, az éves bevallók pedig 2025-ben nyújthatják be először bevallásukat az eÁFA rendszerén keresztül.

Egyre furcsább dolgokat lát a NAV Dzsudzsák Balázs cége körül

Meg nem érkezett éves beszámoló, végrehajtási eljárás, törölt adószám − komolyan szaglászik a NAV a volt válogatott labdarúgó, Dzsudzsák Balázs cégénél.