Dzsudzsák Balázs még három és fél évvel ezelőtt alapított egy céget többedmagával, amely tevékenységi köre alapján egy űrjármű gyártásra szakosodott vállalat − ezt egyébként neve is sugallja, hiszen a céget Első Magyar Léghajógyár Kft.-nek hívják.

2020-ban az izraeli légitársaság, az Atlas LTA is beszállt tulajdonosként, ami azért volt örömhír a focistának, mert az Atlas már kész tervekkel rendelkezett a léghajógyártás területén – írja a 444.

A vállalkozás viszont egyelőre komoly problémákba ütközött, hiszen a cég megalapítása óta semmi érdemleges nem történt,

kivéve két olyan végrehajtási eljárást, amelyet a NAV indított ellenük.

Ezekből az egyiket már le is zárták, a másik viszont még jelenleg is hatályban van.

A 2023. október 30-án indított eljárás után a NAV ráadásul újabb lépést eszközölt: törölte a cég adószámát. 

A portál azt írja: az adószám törlésének következményeként az érintett cég nem bocsáthat ki számlát, azt az üzleti partnerek nem fogadhatják be.

Hozzáteszik, ha Dzsudzsák Balázs és partnerei valóban kezdeni akarnak valami a céggel, akkor hamarjában intézkedniük szükséges, és meg kell szüntetni azt a kiváltó okot, ami miatt az adóhatóság törölte az adószámot.

A 444 szerint az okok valószínűsíthetőek: a Első Magyar Léghajógyár Kft.-nek ugyanis nincs cégképviseletre bejegyzett személye, tehát nincs hivatalos ügyvezetője. A portál továbbá azt írja: a mai napig nem adták le a 2022-es éves beszámolót sem, aminek pedig tavaly május 31-ig meg kellett volna érkeznie.