Zökkenőmentesen csatlakoztak a Commerzbank magyarországi leányvállalatának, a Commerzbank Zrt.-nek az ügyfelei az Erste Bank Hungary Zrt.-hez. A Commerzbank Zrt. november 30-án hajtotta végre az utolsó tranzakciókat. Ezt követően az Erste Bank átvette a Commerzbank Zrt. ügyfeleit, folyószámláit, betéteit és hiteleit. Az ügyfelek az Erste Bank vállalati üzletágához csatlakoztak és december másodikától használhatták a korábban nekik megküldött Erste Bankos kártyákat, míg az új, Erste Banknál vezetett számláikat december 5-én érhették el teljeskörűen. Decembertől az ügyfelek a Commerzbank Zrt. korábbi magyarországi fiókjai helyett az Erste Bank fiókjait vehetik igénybe. A tranzakció zárásával az Erste Bank vállalati hitelállománya meghaladta az 1200 milliárd forintot, amivel a pénzintézet Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé vált és piaci részesedése meghaladja a 10 százalékot.

„Az idén 25 éves Erste Bank Hungary a Commerzbank Zrt. integrálásával immáron tizedik sikeres felvásárlását hajtotta végre. Büszkék vagyunk arra, hogy a tranzakciókkal sosem csupán új ügyfelekkel gazdagodtunk, hanem a hozzánk csatlakozó munkatársak révén olyan tudásra is szert tettünk, amely tovább növelte szolgáltatásaink színvonalát” – mondta Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

A frankfurti székhelyű Commerzbank AG 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bank Hungary Zrt.-vel. A közel harminc éve alapított magyar Commerzbank Zrt. a budapesti központon kívül három nagyvárosban működtetett irodát. A magyarországi székhellyel rendelkező és a nemzetközi vállalati ügyfeleket kiszolgáló bank a vállalathitelezési-, a trade finance és a deviza-üzletág területén rendelkezett erős piaci jelenléttel.

„A Commerzbank Zrt. számos olyan területen nyújtott kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásokat, amelyekben az Erste Bank korábban kevésbé volt erős, így például a trade finance-ben. A két pénzintézet hasonló szolgáltatási filozófiája könnyebbséget jelent az ügyfeleknek, és a Commerzbank Zrt. termékei jól kiegészítik az Erste portfólióját” – hangsúlyozta Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője.