Miután a kormány az árstopot kitolta október 1-től december 31-ig, az üzletekben kötelező kicserélni az erre figyelmeztető plakátokat. A hatósági áras termékek köre nem változik, az új plakátokon mindössze az október 1. dátum helyett december 31. szerepel – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent és Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter által hozott rendeletből. Az új szabály a plakátok (tájékoztatók) méretét és elhelyezését nem érinti.

Így a hipermarket, nagyméretű szupermarket, szupermarket, diszkont és a diszkont területi minimumánál kisebb, de bruttó 200 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletet üzemeltető kereskedő az összes bejáratnál legalább 297×420 milliméter nagyságú (A3 méretű) táblát köteles elhelyezni.

Azon üzlet esetében, amelynek alapterülete a bruttó 200 négyzetmétert nem haladja meg, legalább 210×297 milliméter nagyságú (A4 méretű) táblát kell elhelyezni az üzlet vásárlók által használható bejáratánál.

A legkisebb üzletekben a vásárlók által használható bejáratánál vagy egyéb helyen kell elhelyezni az A4 méretű tájékoztató táblát.