Újabb, közel 30 milliárd forintnyi, korábban blokkolt uniós forrás érkezett Magyarországra – közölte Facebook-posztjában a tárcavezető. Mint írja, összesen 75,2 millió euró, azaz 29,8 milliárd forint előfinanszírozást kapott Magyarország a zöld és digitális átállást célzó beruházásokhoz.

A miniszter azt írja, hogy a most érkezett pénzeket a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz (KEHOP Plusz) keretében használják fel.

A pénzügyminiszter szerint ezzel az utalással 1,22 milliárd euróra emelkedett a 2021-2027-es kohéziós keretekből lehívott források összege. Így a keretlehívás tekintetében Magyarország már a 11. helyen áll.

Hozzátette, december vége óta több mint 550 milliárd forintot kapott meg hazánk a befagyasztott uniós forrásokból. Először december végén 300 milliárd forint érkezett meg a RePowerEU forrásaiból, melyet januárban újabb 170 milliárd forint követett.

Újabb uniós támogatások érkezhetnek

Elfogadott az Európai Bizottság két újabb feltételt, amelyek a Magyarországnak szánt uniós források lehívásához szükségesek. Ezt Stefan de Keersmaecker jelentette be sajtótájékoztatóján.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->