Technikai jellegű átcsoportosítást hajt végre befektetései között a Wallis Csoport, amikor a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis Nyrt-ben meglévő többségi részesedését egy új vagyonkezelő társaságba helyezi át.

A tranzakcióval a Wallis Csoport részesedése nem változik a magyar tőzsde autós vállalatában,

annak célja, hogy a jövőben egy társaságba rendezze a nyilvános társaságokban fennálló részesedéseit, illetve azon vállalatait, melyek az IFRS szabályok szerint készítik beszámolójukat.

Mit takar a technikai átcsoportosítás?

Továbbra is hosszú távú, stratégiai befektetésként tekint a Wallis Csoport az AutoWallis Nyrt-ben meglévő részesedésére azt követően, hogy az eddig a Wallis Asset Management Zrt-n keresztül fennálló többségi részesedésének jelentős (az AutoWallis Nyrt. 50,8 százalékot meghaladó részvénycsomagját) részét a Wallis Tőkeholding Zrt-be csoportosítja át.

A most végrehajtott tranzakcióval a Wallis Csoport részesedése nem változik a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalatban, így az pusztán technikai átcsoportosításnak tekinthető.

A lépés célja, hogy a Wallis a nyilvánosan működő, vagy az IFRS szabályok szerinti beszámolókat készítő vállalatokban fennálló részesedéseit a Wallis Tőkeholding alá rendezze, ezzel tovább növelve befektetési csoportja működésének átláthatóságát.