Jövő hétfőtől közvetlen járat köti össze a belvároson keresztül a XII. és a XIII. kerületet: hétköznap 210-es jelzéssel a Gyöngyösi utca és a Svábhegy, hétvégén és ünnepnapokon 210B jelzéssel a Gyöngyösi utca és a Normafa között új buszjárat közlekedik – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

buszok Angyalföld és a Királyhágó tér között a 105-ös, onnantól a 212-es busszal járnak közös útvonalon.

A fejlesztésnek köszönhetően az M3-as metróról átszállva is könnyebben megközelíthetők a XII. kerület hegyvidéki területei

– tették hozzá.

A 210-es, illetve hétvégén és ünnepnapokon a 210B busz a jelenlegi tesztidőszak alatt autómentes Lánchídon át közlekedik.

Rövidesen a Lánchídon közlekedők örülhetnek

Március 20-tól a jelenleginél több busz közlekedik majd a felújítás alatt lévő hídon. Bővebben>>>

Az új buszjárat a tervek szerint minden nap reggeltől koraestig közlekedik, és csúcsidőben 15, csúcsidőn kívül 20 percenként indul majd a végállomásokról.

A buszokra a hét minden napján csak az első ajtónál lehet felszállni, ahol a járművezetők ellenőrzik a jegyek és bérletek érvényességét – áll a közleményben.

Havonta 50 új busz áll be a budapesti forgalomba, de lesz-e, aki vezesse?

A következő hónapokban jelentősen megújul a főváros buszflottája: a BKK megrendelésére, az ArrivaBus Kft. tulajdonában és üzemeltetésében májustól júliusig 75 szóló és 75 csuklós klimatizált, alacsony padlós és környezetbarát jármű érkezik Budapestre. Bővebben>>>