A száz százalékban magyar 77 Elektronika Csoporthoz tartozó 77 ING Kft. megvásárolta a fémipari technológiával foglalkozó Metal-Ware Kft.-t.

Az akvizícióval a hazai orvostechnikai vállalat célja az, hogy a jövőben is biztosítani tudja a 77 Elektronika által gyártott vizeletvizsgáló automatákhoz szükséges lemezalkatrészek zavartalan szállítását.

Az Opten adatai szerint a 77 Elektronika Kft. árbevétele 2022-ben meghaladta a 38 milliárd forintot, ami az előző évhez képest 32 százalékos növekedést jelent. A Metal-Ware Kft. árbevétele ugyanebben az időszakban 1,3 milliárd forint volt, a lemeztechnológiával foglalkozó cég is 32 százalékkal növelte egy év alatt az árbevételét.

Az árbevétel nagy része exportból jön

A vizeletelemző automaták exportja77 Elektronika Kft. forgalmának több mint 80 százalékát biztosítja, a készüléket több mint 100 országába szállítják már.

Azt közölték, hogy a munkát a balatonlellei Metal-Ware Kft. több mint 60 alkalmazottjával a több éves eredményes üzleti együttműködést után új formában és tulajdonosi struktúrában folytatják. 

Az akvizíció teljes mértékben illeszkedik a 77 Elektronika Csoport stratégiájába, hiszen a magyar orvostechnikai ipar egyik legnagyobb vállalatának célja, hogy az általa fejlesztett vizeletvizsgáló automaták működtetéséhez szükséges alkatrészek és fogyóeszközök gyártása is cégen belül történhessen.

A vállalat ennek szellemében vette meg két évvel ezelőtt a német Analyticon AG.-t is, amely vizelet reagenscsíkokat gyártott a magyar félnek.

77 Elektronika Csoport a budapesti és balatonfüredi gyárában nem kevesebb mint 700 főt – köztük több mint 120 fejlesztőmérnököt – foglalkoztató 77 Elektronika Csoport exportjának döntő hányadát a UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata rendszereinek értékesítése adja, ami jelentős világpiaci részesedést biztosít a cégnek.

Az orvostechnológiai cég legnagyobb felvevőpiacai az Európai Unió, az Egyesült Államok, Kína, Brazília és a távol-keleti országok. A 77 Elektronika az árbevétel átlagosan 6-7 százalékát forgatja vissza minden évben az új termékek és technológiák fejlesztésébe – közölte az orvostechnológiai vállalat.