Az elmúlt években jelentősen nőtt a digitálisan lottózó játékosok száma. A bet.szerencsejatek.hu oldalon 2024 elejére már több mint egymillió regisztrációt kezdeményeztek. Azok a játékosok, akik szeretik az online megoldások kényelmét, már egy pár perces regisztrációt követően, megújult felületen vásárolhatnak lottót vagy e-sorsjegyet. 

Az online lottózás mellett 2020 óta az e-sorsjegy vásárlására is lehetőséget biztosít 18 év feletti játékosai részére a nemzeti lottótársaság. A honlapon keresztül 11 különböző termékkel lehet játszani, köztük például a klasszikus Ötös- és Hatoslottóval, a nemzetközi szervezésű Eurojackpottal, az öt percenként sorsolt Puttóval, illetve számos e-sorsjeggyel. 

Azok a játékosok, akik online szeretnének lottózni vagy e-sorsjegyet vásárolni, mindezt már egy egyszerűsített regisztrációval tehetik már meg az idei évtől. A bejelentkezéshez most már csak négy személyes adat megadása szükséges és mindössze 2 perc alatt létre is hozható az online felhasználói fiók. További könnyítés, hogy a Játékoskártyával rendelkező játékosoknak lehetősége van arra, hogy a regisztrációs űrlapon kiválasszák az előtöltés funkciót, amelynek segítségével a Játékoskártya regisztráció során megadott adatok ellenőrzését követően véglegesíthetik online fiókjuk regisztrációját.

Az oldalon a játékosok a belső egyenlegükből tudják megvásárolni az elérhető termékeket, amelyre többféle módon lehet pénzt tölteni, a legegyszerűbben és leggyorsabban bankkártyás befizetéssel. 

Gomba módjára szaporodnak az online játékosok

A regisztrációs adatok alapján jól látható, hogy az elmúlt években jelentősen nőtt a digitálisan lottózó játékosok száma. Ennek is köszönhető, hogy 2024-re a regisztráltak száma elérte az egymillió főt. 

Az online játékot a legtöbben azért szeretik, mert a lottószelvények bármikor, bárhonnan kényelmesen feladhatók. További előny, hogy a szelvényt nem kell megőrizni, hiszen az bármikor megtekinthető a játékos fiókjában.

Ezen felül beállítható a folyamatos játék funkció, amely biztosítja, hogy a játékos a kedvenc számait ne felejtse el megjátszani, emellett a Szerencsejáték Zrt. 599.999 forintig automatikusan jóváírja a nyereményeket a regisztrált játékosok egyenlegén. A belső egyenlegben felhalmozott nyeremény pedig tetszés szerinti összegben kényelmesen kikérhető, egy gombnyomással a bankszámlára utalható.