Hétfő este gyakran lesz erősen felhős az ég, kevesebb helyen lehet gyengén felhős az idő. Szórványosan - jobb eséllyel a Dunántúlon és a középső országrészben - várható zápor, zivatar helyenként felhőszakadással kísérve. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok idején erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 21 fok között alakul, de a kevésbé felhős tájakon ennél egy-két fokkal hűvösebb is lehet.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben az ország egész területére vonatkozóan zivatar miatt, valamint az alföldi megyékre hőség miatt.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan - legkisebb eséllyel délkeleten - fordulhat elő zápor, zivatar helyenként felhőszakadással kísérve. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 27 és 34 fok között várható, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Az OMSZ keddre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az ország egész területére vonatkozóan zivatar miatt, valamint - a dél-alföldi megyéket leszámítva - felhőszakadás miatt is.

Szerdán hajnali párásság és a néhol kialakuló alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlását követően alapvetően napos idő lesz gomolyfelhőkkel. Néhol zápor, zivatar kialakulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarban átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között alakul.