A terasszal egy olyan urbanisztikai különlegességet nyújtott át a Magyar Nemzeti Bank a lakosságnak, ami a nyilvánosság előtt – működése közel 100 évében – nem volt látogatható. A kiemelkedően magas látogatószám elérését segítette a Múzeumok Éjszakájának közönsége is, ekkor közel 3000 fő volt kíváncsi az intézményre.

Új attrakció

Mint ismeretes, 2023 június 16-án új attrakcióval bővült a Pénzmúzeum és Látogatóközpont kínálata. A Pénzmúzeum Panoráma Terasz megnyitásának célja egy unikális épület tereinek szélesebb körben történő megismertetése. Az ez irányban tett első lépés az „Évszázados értékünk – Korcsolyapályától a Pénzmúzeumig” című új, időszaki kiállítás átadása volt április közepén. A tárlat az ingatlan múltján és jelenén keresztül Sándy Gyula építészmérnökre helyezi a fókuszt.

Tetőterasz

A második lépés az ingatlan Széll Kálmán tér felöli tetőteraszának megnyitása. Innen és a körtoronyból történő lepillantással a vendégeknek lehetősége nyílik új perspektívából szemlélni a várost. Az élmény kellemesebbnek ígérkezik annak ismeretében, hogy a tetőteraszon egy kávézó is helyet kapott.

Múzeumi látogatással egybekötve

Az ingyenesen felkereshető Pénzmúzeum Panoráma Terasz idén egyelőre a múzeum látogatói számára érhető el. A látogatási idő a Pénzmúzeum nyitvatartásához igazodik. A Pénzmúzeum attrakcióinak száma a terasszal háromra bővült. Érdemes a látogatást a Pénz útja kiállításon kezdeni, ezt követően a Pénzmúzeum Panoráma teraszról letekinteni a városra, majd elsétálni a Szőke Gábor Miklós által életre hívott Csodaszarvas-szoborhoz.