Május 8-tól automatikusan 1 millió forintos napi átutalási limitet állít be az internet- és mobilbankból indított átutalásokra az OTP Bank.

„A szolgáltatás az ön biztonságát szolgálja, és a beállított limitet bármikor módosíthatja, vagy ideiglenesen akár fel is függesztheti az OTP MobilBankban” – teszi hozzá a pénzintézet az ügyfeleknek kiadott tájékoztatójában.

A limitet azon ügyfeleknél állítják be, akik digitális szerződéssel rendelkeznek, tehát rendelkeznek OTP InternetBankkal vagy MobilBankkal.

Akik nem használják ezeket a platformokat, ők továbbra is a bankfiókokban tudják módosítani a napi maximumot.

Csak az átutalás

A limit kizárólag a digitális felületekről indított átutalásokra vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy ettől a naptól lakossági ügyfélként legfeljebb napi egymillió forint összegű átutalást indíthat az új OTP internetbankból és mobilbankból. A korlátozás nem érinti a saját számlák közötti pénzmozgásokat – teszik hozzá.

A limit módosítását a pénzintézet mobilapplikációján keresztül bármikor el lehet végezni, sőt, akár ideiglenesen is felfüggeszthetjük például egy adott nap végéig.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség (MBSZ) főtitkára a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján is felhívta a figyelmet a napi limit beállításának fontosságára, 2023-ban ugyanis a csalások 85 százaléka 1 millió forint feletti összeg volt, ha lett volna limitük, akkor nem tudtak volna ennyi pénz ellopni tőlük.

Lépnek a többiek is?

Kerestük a többi hazai bankot is, tervezik-e hasonló biztonsági intézkedés bevezetését. Cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz, amennyiben reagálnak, írásunkat frissítjük.