Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója minden részletre kiterjedően ismertette, hogy milyen jövővel számolnak: „Nem kívánunk normatív politikai elvárásoknak megfelelő beruházási programot letenni az asztalra. Egy észszerű, megvalósítható zöldprogramot alkotunk meg.” 

Március derekán a Mol-csoport frissítette „Shape Tomorrow” elnevezésű hosszú távú stratégiáját: a vállalat célja, hogy még zöldebbé, önellátóbbá és versenyképesebbé tegye működését és ezáltal a régiót is. A cégcsoport 2030-ig több mint 4 milliárd dollárt költ zöldberuházásokra, 2050-re pedig megcélozza a karbonsemleges működést – számolt be róla az Index.

A frissített stratégia nagyobb hangsúlyt fektet a megújuló üzemanyagokra, a zöldhidrogénre, a biometánra és a geotermikus energiára – írják a vállalat közleményében. A Mol beruházásaival tovább erősíti a régió ellátásbiztonságát, értéket teremt a hulladékból, és innovatív technológiákkal formálja a mobilitás jövőjét.

A vállalat a modern és tiszta környezet előtérbe helyezésében hisz, valamint a zöldátállásban, a technológiák folyamatos fejlődésében. A jövő Mol-ja megőrzi az integrált üzleti modellt, épít meglévő erősségeire, egyszerre lesz hatékony iparvállalat, körforgásos gazdasági szereplő, közműcég és energiaipari szereplő.

A vállalat vezetése versengő technológiákban látja az autóipar jövőjét is, ugyanakkor az akkumulátoralapú elektromobilitásnak megvannak a maga korlátai, így szerinte a jövőben több típusú üzemanyag lesz egyszerre jelen a töltőállomásokon. A hidrogén, valamint a szintetikus és a bioüzemanyagok is formálni fogják a mobilitás jövőjét.