A „hazai gazdasági szereplők versenyképességének erősítésével és a közigazgatás hatékonyságának növelésével összefüggő egyes törvények módosításáról” cím mögé több fontos módosítást is elrejtett a kormány. 

Már üzemorvoshoz sem kell menni, rejtve maradhatnak betegségek

Megszűnik a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálat – ez derült ki abból, az éjjel benyújtott törvényjavaslatból, amelyet Semjén Zsolt neve fémjelez. Bővebben --->

A salátatörvény legfontosabb eleme, hogy a munkáltatók és a munkavállalók „adminisztratív terheinek csökkentése érdekében” a kormány megszünteti a munkaköri alkalmasság vizsgálatánál a kötelező orvosi vizsgálatot.

Parragh László elszólta magát az üzemorvosokról

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke egy uniós konferencián már délelőtt arról beszélt, hogy átalakítja a kormány az üzemorvosi rendszert, miközben a vonatkozó törvényt csak aznap este terjesztette a kabinet a parlament elé.Bővebben --->

Az eltörlés általános, azonban nem minden munkakörre vonatkozik majd, mivel a kormány továbbra is meghatározhat majd foglalkozásokat és munkaköröket, ahol előírás lesz a kötelező vizsgálat. A törvény meghagyja azt a lehetőséget is, hogy a munkáltató saját döntésével kötelezővé tegye a vizsgálatot. A közalkalmazottaknál az adott ágazatért felelős miniszter dönti majd el, hogy milyen munkakörnél kell a vizsgálat  – vette észre a telex.