A költségekkel kapcsolatban érdekesség, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár saját vagyonnyilatkozata szerint ennyi készpénzzel nem is rendelkezik. Lázár János magánszemélyként rendelte meg 2014. november 7-8-ra a vadásztatást a Lesy ÈR nevű cseh állami erdészeti vállalattól. Az állami erdőkezelő 1100 vadászterülete közül az egyik legszebb, már a középkori uralkodók által is rendkívül kedvelt vidék a Prágától 40 kilométerre fekvő Konopi¹tì kastély mellett terül el. Ide rendelt meg egy 2500-3000 fácán kilövését előirányzó hosszú hétvégét Lázár.

A lelőtt fácánok darabjáért - áfával együtt - 30 eurót kell fizetnie, háromezer fácán 90 ezer euróba (mintegy 27 millió forintba) fog kerülni, de a szerződés ennél kevesebb zsákmánnyal, ennek megfelelően szerényebb, 75 ezer eurós (mintegy 23 millió forintos) költséggel jár majd. Az, hogy hányan osztoznak majd a 2500 lelőtt szárnyason, nem szerepel a szerződésben, annyi kiderül, hogy a közeli Hotel Senben vagy a Hotel Tvorsovicében fognak lakni.

Lázár János az Index kérdésére elmondta, hogy magánemberként valóban részt vesz a szóban forgó novemberi vadászaton. Ő szervezi, de annak a költségeit bevett szokás szerint nem a megrendelő, hanem a vadászaton résztvevő személyek közül többen közösen fizetik. Lázár szerint ezért semmiféle ellentmondás nincsen a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok és a vadászat felmerülő költségei között.