A Lidl új, alternatív hajtású járműveket állított forgalomba, amivel a bolti áruszállításból származó környezetterhelést szeretnék csökkenteni – írja a Portfolio.

3 db 18 tonnás elektromos teherautó, 1 db 40 tonnás elektromos és 6 db 40 tonnás LNG-kamion forgalomba állításával kezdődött meg a flotta átalakítása.

A 18 tonnás kamionoknak nemcsak a közlekedésük, hanem a töltésük sem jár kibocsátással, mivel a vállalat logisztikai központjaiban 100 százalékban megújuló forrásból származó villamos energiával töltik őket. A teherautók egyetlen feltöltéssel nagyjából 120 kilométert tudnak megtenni.

 A 40 tonnás elektromos kamion hatótávolsága megközelítőleg 200 km, gyorstöltő használatával akár 2 óra alatt útnak is indítható. Az LNG-hajtású nyergesvontatók pedig körülbelül 750 km megtételére alkalmasak egy tankolással.

A Lidl 2024-re további elektromos és LNG-hajtású gépjárművek beállítását tervezi a flottába, a dízel üzemű kamionok lecserélésével 2030-ig 15 százalékos szén-dioxid kibocsátás-csökkenést szeretnének elérni a 2021-es szinthez képest.

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője a portál kérdésére arról beszélt, hogy eddig nagyon kedvező üzemeltetési tapasztalatokkal rendelkeznek. Az elektromos járműveket alapvetően a belvárosi üzletek kiszolgálására használják, mivel a kisebb távolságok miatt ezen a téren hatékonyak a kamionok.

Megcélozta a nyugdíjasokat a Lidl, ezeket a termékeket vehetik akciósan

A kedvezményt 65 év felettiek vehetik igénybe, de az önkiszolgáló kasszáknál ne is próbálkozzanak. Bővebben --->