Az új toborzási trendek nem csak a technológiát és a mérési módszereket érintik, hanem azt is, hogy milyen képességekre van szükség a jövő munkaerőpiacán. Ezek pedig egyre inkább olyan tulajdonságok, amelyek azt jelzik, hogy a munkavállalók állandó fejlődésre és alkalmazkodásra képesek a jelenlegi gyorsan változó piaci környezetben.

A Future of Jobs 2023 jelentés alapján a következő képességek iránti kereslet növekszik:

  • analitikus gondolkodás;
  • kreatív gondolkodás;
  • rugalmasság és mozgékonyság;
  • motiváció és önismeret;
  • kíváncsiság és élethosszig tartó tanulás

A Haszon.hu e mellett idézi a McKinsey jelentését is, amely szerint a jó munkatárs ma az, aki nem csak a meglévő tudásával járul hozzá a cég sikeréhez, hanem azzal is, hogy képes fejlődni, új készségeket elsajátítani, hiszen ez ma már elengedhetetlen egy cég versenyképességéhez.

Egy modern vállalatnál fontos, hogy figyeljünk arra is, hogy a munkatársaink fejlődjenek, például különböző tanfolyamokon, képzéseken való részvétellel, és ezeket a frissen szerzett tudásokat, úgynevezett tanúsítványok formájában, hivatalosan is elismerjük

– szerepel a jelentésben. 

Megérkeztek a munkahelyekre az eszközök, amelyek pokollá teszik az életet

Egy friss felmérés arra a következtetésre jutott, hogy minél nagyobb az újfajta technológiáknak való kitettség a munkahelyen, annál rosszabb a dolgozók életminősége.

A részletekről ITT írtunk bővebben.