Orbán Viktor miniszterelnök Kásler Miklóst, a 72 éves onkológus professzort, volt egészségügyért felelős minisztert a licenc képzés továbbfejlesztéséért, valamint az egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki.

A csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítő szerint Kásler Miklósnak javaslatot kell tennie Pintér Sándor felé, a szakorvosok, a szakfogorvosok, a szakgyógyszerészek és a szakpszichológusok licenc képzési rendszeréről, valamint a licenc vizsga szélesebb körű alkalmazásáról továbbfejlesztéséről.

Ezek mellett Kásler Miklós közreműködik az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező dolgozók szakmai továbbképzési rendszerét érintő szakmai koncepciók kidolgozásában, ami kiterjed a döntési jogkörrel rendelkező szakmai testületek működésének áttekintésére, a vizsgáztatás, illetve a vizsgakövetelmények normatív rendszerének kialakítására is. A miniszterelnöki biztos tevékenységének egy háromfős titkárság segíti.