A Jellinek Dániel nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Indotek Group megállapodást írt alá az Auchan kiskereskedelmi tevékenységét irányító, valamint több áruházát és benzinkúthálózatát is birtokló Auchan Magyarország Kft. 47 százalékának, illetve a kereskedelmi egységek korzóterületén működő üzlethelyiségek 100 százalékos tulajdonrészét birtokló jogi személyek megvásárlásáról szerdán – jelentették be a tranzakcióban érintett felek.

A tranzakció lezárultáig több mint két évig küzdöttek egymással a felek, s abban, hogy idáig váratott magára a megegyezés, nagy szerepet játszott az is, hogy előbb a Covid-válság, majd pedig az orosz–ukrán háború közvetett hatásai alaposan átírták az erőviszonyokat a hazai élelmiszer-kiskereskedelmi piacon – írja az Index.

A kiskereskedelmi óriásvállalat és az Indotek Group stratégiai partnersége révén az Auchan új üzletekkel terjeszkedhet az Indotek meglévő kiskereskedelmi ingatlanjaiban. Ezzel újabb vidéki településeken, jóval szélesebb vásárlói kör számára válhatnak elérhetővé az áruházlánc termékei. Az Indotek ezen kívül megszerezte az Auchan-áruházak korzóterületén működő üzlethelyiségek (gyógyszertárak, kulcsmásolók, virágosok stb.) 100 százalékos tulajdonrészét is. 

Évente több száz sikeres tranzakcióban veszünk rész itthon és külföldön, de az Auchan tulajdonosaival aláírt megállapodás még ebben a mezőnyben is kiemelkedő szinergiákkal bír

– jegyezte meg a közleményben Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója. A hazai kiskereskedelmi forgalomból mintegy 6 százalékos részt vállaló Auchan jelenleg 19 nagy alapterületű hipermarkettel és 5 szupermarkettel rendelkezik Magyarországon, amelyek teljes áruházi alapterülete meghaladja a 250 000 négyzetmétert.

Az Indotek Group Magyarországgal együtt 12 országban, többek között Horvátországban, Lengyelországban, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban rendelkezik befektetésekkel, illetve üzleti, kereskedelmi, ipari ingatlanokkal, szállodákkal. A tulajdonrészszerzés majd csak a versenyhivatali jóváhagyást követően válik véglegessé.