Több százezer olyan háztartás van Magyarországon, ahol nem tudnak megtakarításra elkülöníteni. Ennek különösen nagy jelentősége van a váratlan kiadásokkor, ezekre ugyanis sokszor nincs fedezetük. Erre nyújtanak megoldást a gyorskölcsönök, amelyek tulajdonképpen kisösszegű, rövid futamidejű személyi kölcsönök.

Az Ersténél is vehetnek fel mostantól az ügyfelek ilyen hitelt. A hitel összege 100 és 450 ezer forint között mozog, a futamidőnek pedig 12-72 hónap között kell lennie. A kölcsön szabadon felhasználható: a jóváhagyást követően a számlánkra érkező pénzt bármire elkölthetjük, legyen az egy régóta vágyott eszköz beszerzése, az autónk javítási költsége, vagy bármilyen váratlan kiadás. A hitel felvételéhez pedig még jövedelemigazolás sem kell.

Csak pár kattintás

A „Rögtön Kölcsön” névre hallgató konstrukciót ráadásul nemcsak a bankfiókokban, hanem a digitális platformokon keresztül is igényelhetik az ügyfelek. A bank nem titkolt célja felvenni a kesztyűt a fintech cégekkel szemben.

gyorskölcsön most már tényleg igazán gyors lesz, hiszen néhány pillanat és pár kattintás alatt megérkezhet a felvett hitel a folyószámlánkra, míg korábban akár órákat vagy napokat kellett erre várni. Az ügyfelekről rendelkezésre álló információk alapján a bank minden hónapban szűrést készít, azok az ügyfelek, akik ennek megfelelnek, ajánlatot kapnak. Amennyiben valaki elfogadja az ajánlatot és kéri a gyorskölcsönt, azonnal indul a tényleges minősítés.

Az automatikus hitelbírálatnak köszönhetően a gyorskölcsön nem csak gyorsabb, de olcsóbb is. A hitel kamata a személyi kölcsön kamatok alsó sávjához közelít

– mondta Harmati László, a pénzintézet lakossági vezérigazgató-helyettese.

A szolgáltatás egyelőre teszt jelleggel indult el, azok vehetik igénybe, akiknek a rendszer feltölt a fiókjába egy erre vonatkozó ajánlatot.