"Ebben a cinikus mondatban minden benne van arról, hogy a fideszes kiváltságos kevesek, Orbánnal az élen, hogyan űznek gúnyt a tisztességes sokakból. A válságot nem kezelték, segítséget nem adtak, széleskörben elérhető állami bérpótlék Európában egyedülálló módon nálunk nem volt, majd akinek mindezt köszönhetjük, az az állami rádióban, a közpénzből működő propagandában siránkozik, hogy milyen nehéz az élet" - mondta Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője és miniszterelnök.jelöltje pénteken közzétett videójában.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor a felelős azért, hogy a járvány és a válság megviselte a valóban bérből és fizetésből élőket. Ő döntött úgy, hogy nem kell segíteni, ő mulasztotta el a válságkezelést, miatta tartunk ott, ahol - írta a párt közleményében.

"Orbán ma azt mondta, hogy – ahogy minden bérből és fizetésből élőt – őt is megviselte a válság, merthogy ő is bérből és fizetésből él. ... Ez az ember ma azt hazudta, hogy ő tudja, milyen bérből és fizetésből élni. Egy frászt tudja. Lövése nincs arról, mit jelentenek a bizonytalan mindennapok, ahol csak két dolog biztos: az alacsony fizetés és a növekvő ár" - írta Jakab Péter Jobbik-elnök, ellenzéki miniszterelnök-jelölt mai posztjában.

"A bérből és fizetésből élőket valóban megviselte a válság. Orbán legszűkebb köre a válság alatt is 800 milliárddal lett gazdagabb. Nekik a jövő kiszámítható maradt: dől a lé, ahogy eddig is. Minden más meg legyen a bérből és fizetésből élők baja, ahogy eddig is" - írta Jakab.