Pénteken a közösségi oldalán a hatóság tudatta, hogy egy férfi a megengedett sebességet jócskán túllépve közlekedett, ezért a NAV munkatársai üldözőbe vették, majd a főútról leterelve megbilincselték. Hasonló jövedéki termékeket érintő bűncselekmények elkövetése kapcsán már korábban a pénzügyi nyomozók látókörébe került az illető.

A gépjárművének utasterében plédekkel letakart kartondobozokban több mint 130 ezer szál magyar zárjegy nélküli, közismert márkájú cigarettát találtak.

A pénzügyi nyomozók kutatást tartottak az elkövető otthonában is, ahol a NAV szolgálati kutyái ecstasy tablettákat találtak, azokat a területileg illetékes rendőrkapitányság nyomozói lefoglalták, és kábítószer birtoklása miatt külön büntetőeljárást indítottak.

A lefoglalt termékek után a férfi több mint 10 millió forint jövedéki és általános forgalmi adót nem fizetett meg, ezért a tetten ért csempészt a pénzügyi nyomozók jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.