Tovább folytatódik a kínai Contemporary Amperex Technology (CATL) akkumulátorgyárának építése Debrecenben, a szerkezetépítés után a tető és oldalfal burkolást, valamint a befejező munkákat is a West Hungária Bau Kft. (WHB) nyerte el – írja a magyarepitok.hu.

A szerkezetépítési munkálatok részeként a WHB összesen 110 ezer négyzetméternyi csarnokterület építését végzi el, köztük a monolit vasbeton fejtömbök földmunkáit, a monolit fejtömbök építését, az előregyártott vasbeton elemek elhelyezését és a merevítő acélszerkezet szerelését.

Az újabb elnyert feladatok során a több mint 110 ezer négyzetméter alapterületű épületbe a magyar tulajdonú cégnek összesen legalább 5500 tonna acélt kell beépítenie. Ebbe beletartozik a másodlagos acél szerkezet, a tető és oldalfal burkolás, az iparipadló, a nyílászárók telepítése, az építőmesteri munkák, az elektromos alapszerelés és a gépész alapszerelés elvégzése.

A cég már a héten meg is kezdte a feladatok elvégzését: elindult a zúzottkő ágyazat készítése, ami előkészíti az iparipadló telepítését. Emellett jó ütemben zajlik a havi több ezer tonna acél legyártása és beszerelése is.

A WHB-t már korábban is számos nemzetközi nagyvállalat választotta partneréül, például a sanghaji központú Semcorp, amelynek Debrecen déli ipari parkjában épül gyáregysége.

CATL: a bírósági ítéletnek nincs közvetlen hatása, folytatódik az építkezés

A Kúria megváltoztatta a Debreceni Törvényszék ítéletét, és megsemmisítette a katasztrófavédelmi hatóságnak a debreceni CATL-beruházásra kiadott engedélyét. A kínai akkumulátorgyár szerint viszont az ítélet nem befolyásolja az építkezést. Bővebben --->