Drágításra kényszerül a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely megtartaná a biodómot, de továbbra is az államtól várják annak befejezését – írja a Népszava.

Fővárosi Állat- és Növénykert új menedzsmentje egy új jegyárképzési stratégiával rukkolt elő.

A biodóm beruházásba belebukott a korábbi állatkert-igazgató, Persányi Miklós, aki 2019-ben távozott a vezetésből. Utána előbb operatív, majd 2021-ben megbízott igazgatónak kinevezett Szabó Roland idén márciusban sietve mondott le az igazgatóságról, miután a gyöngyösi rendőrkapitányság csalás és hamisítási ügy gyanúsítottjaként hallgatta ki.

Új igazgatóval új stratégia

Mivel a főigazgatói pályázatot eredménytelennek nyilvánították, a vezetői székbe házon belülről kerestek embert Sós Endre főállatorvos, szakmai igazgató személyében. Az igazgatóságban 20 éve dolgozó szakember nem sokkal később szakmai tanácsadót is kapott maga mellé, majd a gyors ütemben feltöltött menedzsmenttel különféle fejlesztési stratégiákat alkottak.

A legfontosabb stratégia az infláció és az energiaválság által sújtott állatkert működtetéséhez és fejlesztéséhez szükséges források előteremtése.

Ehhez elkerülhetetlen volt a jegyárakból származó bevétel emelése – magyarázta Bősz Anett főpolgármester-helyettes, hozzátéve,

a budapesti állatkert jegyárai nem szállnak el, csak utolérik a vidéki intézményekét.

A pontos árakat azonban még nem részletezte.