A dohai Hamad légikikötő kapta a világ legjobb repülőtere címet a Skytrax minősítő cég 2024-es World Airport Awards díjátadóján Frankfurtban.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér zsinórban 11. alkalommal szerezte meg a Kelet-Európa legjobb repülőtere kategória elismerést, az összetett listában pedig megtartotta a 77. helyét.

Budapestet követi Tallinn, Riga, Tbiliszi, Szófia, Bukarest, Kutaiszi, Batumi, Belgrád és Pozsony reptere – írja a repülőtér közleményében.

Kam Jandu, a Budapest Airport vezérigazgatója a lapnak azt mondta, a díjban a reptéri közösség összetartását és kitartását látja. Hozzátette, a folyamatos munka minden évben eredményeket hoz, amelyet az utasok is nagyra értékelnek.

Edward Plaisted, Skytrax vezérigazgatója elmondta, a reptér a World Airport Awards program legsikeresebb repülőterei közé tartozik.

Budapest Airport: ez a valódi tétje a reptér visszaszerzésének

Bár a Budapest Airport csaknem 15 milliós utasforgalma 2030-ra elérheti a 20 millió főt, a logisztikai szakértő szerint Ferihegy megvásárlásával az áruforgalmi kiszolgálásban ennél lényegesen nagyobb potenciál van. A cargo-üzletágban ugyanis a tavalyi 200 ezer tonnás rekorderedmény célzott beruházásokkal milliós nagyságrendig fejleszthető. Kulcsszerepet kaphat a kínai kapcsolat: Budapest lehet a légihíd a Távol-Kelet felé.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->