Május 28-án 13 és 17 óra között tart sztrájkot a Wizz Air Malta olaszországi bázisain dolgozó személyzet a közlekedési szakszervezet közlése szerint.

A négyórás sztrájkra a Fit-Cisl érdekképviselet tájékoztatása szerint azért került sor, mert tárgyalásos úton nem sikerült megállapodni a légitársasággal.

Az AIRportal.hu beszámolója szerint

az olaszországi dolgozók a bérek, juttatások emelését és a munkafeltételek javítását szeretnék elérni, valamint azt szeretnék elérni, hogy a cég javítsa az egészségügyi és biztonsági feltételeket, valamint a munkaidő és szabadidő közötti egyensúlyt.

Emellett kollektív szerződés megkötését követelik az összes olaszországi munkavállaló esetében a jelenleg alkalmazott egyéni munkaszerződések helyett.

A kedd délutánra tervezett munkabeszüntetés a Wizz Air Malta leányvállalat (W4) olaszországi bázisairól teljesített járatokat érinti.

Főként a római Fiumicino, a milánói Malpensa és a bergamói repülőtérről induló és oda visszaérkező járatok esetében várhatók törlések és késések, budapesti járatot nem érint a sztrájk.

Az AIRportal.hu még kedden reggel kérte a légitársaság állásfoglalását az ügyben, a Wizz Air rövid állásfoglalásában úgy válaszolt a cikkük megjelenése után, hogy megtámadja a bejelentett sztrájk jogszerűségét, ezért sem jogi kérdéseket, sem az alkalmazottaival folytatott belső kommunikációját nem kommentálhatja.

Wizz Air-vezér: „Nem toltuk rá az inflációt a fogyasztókra”

Néhány éven belül nemcsak a repülőgépflottát, de a munkavállalók számát is több mint duplájára emelik - mondta Váradi József. Az is kiderült, miként szemlélik a budapesti repülőgép visszavásárlására tett kormányzati lépéseket.