Az utasítást azután adta ki az ukrán elnök, hogy két hivatalban levő tisztjét is magasrangú vezetők meggyilkolására irányuló összeesküvéssel vádolták meg.

Az Ukrán Állambiztonsági Szolgálat (SZBU) a múlt hónapban közölte, hogy többek között az Állambiztonsági Hivatal két ezredesét fogták el, akik Oroszországgal együttműködve Zelenszkij elnök és más magas rangú vezetők, köztük Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés (HUR) vezetőjének meggyilkolására szervezték összeesküvést.

Zelenszkij hétfőn mutatta be Olekszij Morozov ezredest a testületnek és kijelentette: a főtiszt elsődleges feladata, hogy csak olyanok kerüljenek a jövőben az általa vezetett hivatalhoz, akik a jövőjüket Ukrajnához kötik.

Az ukrán elnök májusban menesztette Szerhij Rugyot, Morozov elődjét, két nappal azt követően, hogy az SZBU őrizetbe vette a hivatal két alkalmazottját, akik az állambiztonság állítása szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal (FSZB) együttműködve titkos információkat szivárogtattak ki.

Keresztényszociális javaslat a németeknél: aki nem dolgozik, menjen haza

Megelégelte az ellenzék a németeknél, hogy az ukrajnai háborús menekültek élvezik a könnyített eljárásban juttatott állami segélyeket, ám csak kevesen vállalnak munkát az országban. Ezért hazaküldenék azt, aki nem dolgozik, ám a kormány szerint ez nem más, mint „populista ostobaság”.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→