Hivatalosan is Joe Biden amerikai elnök lett a demokraták, Donald Trump volt amerikai elnök pedig a republikánusok elnökjelöltje, ezzel létrejön a 2020-as elnökválasztás visszavágója – olvasható tagesschau.de német hírportálon, amely emlékeztet arra is:

közel 70 év után ez lesz az első visszavágó, azaz elnökválasztás ugyanazokkal a jelöltekkel. A republikánus Dwight D. Eisenhower és a demokrata Adlai Stevenson 1952-ben és 1956-ban indult egymás ellen.

Az előválasztás a republikánusoknál június elején ér véget, a demokratáknál június 8-án tartják az utolsó szavazásokat. A jelölést nyáron véglegesítik: a júliusi és augusztusi kongresszusokon a küldötteknek be kell tartaniuk az előválasztás szavazási eredményeit, és a szabályok szerint nem választhatnak másik jelöltet.

Joe Biden helyi idő szerint kedd este megköszönte a szavazók támogatását „egy olyan pillanatban, amikor a Trump által jelentett fenyegetés nagyobb, mint valaha”.

Donald Trump szintén kedden egy videóban azt mondta: „ez a győzelem nagyszerű napja volt... de most vissza kell térnünk a munkához, mert az ország történetének legrosszabb elnöke van.

Donald Trump: Orbán Viktor „a főnök”

Donald Trump amerikai exelnök és a republikánus párt egyetlen talpon maradt elnökjelöltje szerint „senki sem jobb, okosabb vagy jobb vezető”, mint a magyar miniszterelnök.

A részletekről ITT írtunk bővebben.