Az orosz légierő megsemmisítette az ukrán haditengerészet utolsó hadihajóját, a Jurij Olefirenkót az odesszai kikötő katonai részére mért csapással – jelentette Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. A támadást precíziós fegyverekkel hajtották végre.

Az orosz tábornok a szerdai hadijelentést ismertetve az ukrán fegyveres erők egy nap alatt elszenvedett emberveszteségét több mint 530 főben nevezte meg. Közülük több mint kétszázan a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el.

Igor Konasenkov szerint a leghevesebb összecsapások Avdijivka közelében zajlottak, ahol az ukrán erőket Kransznohorivkánál és Jaszinovaténél több helyen kiverték állásaikból.

Advdijivkánál megsemmisült a Szkala rohamzászlóalj vezetési és megfigyelőpontja, valamint a 110. gépesített dandár rakéta- és tüzérségi raktára.

Putyin elárulta, mi az ukrán bosszú oka, amiért Ukrajna drónokkal sorozza Moszkvát

Vlagyimir Putyin orosz elnök maga jelentette be, hogy Oroszország csapást mért az ukrán katonai hírszerzés főhadiszállására. Bővebben>>>

Hallgatnak a dróntámadásról

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia részéről nem hangzott el semmilyen, a Moszkva ellen kedden megkísérelt ukrán dróntámadást elítélő nyilatkozat.

Marija Zaharova külügyi szóvivő „aljasnak” minősítette a dróntámadással kapcsolatos nyugati hallgatást és propagandának nevezte, hogy az általa bírált országok csak számukra kedvező témákat kommentálnak.

Donyeckben szerdán két mariupoli civil tavaly márciusban történt meggyilkolása miatt egyenként 25 év fegyházra ítélték az ukrán Azov alakulat két volt tagját, Jevhen Viszockijt és Olekszandr Pedakot.