Egy, az Iszlám Állammal szimpatizáns médiacsatorna több plakátot is közzétett, amelyeken támadásokra szólították fel a Bajnokok Ligája negyeddöntőknek otthont adó stadionoknál kedden és szerdán.

Az UEFA azt nyilatkozta, hogy tudomása van a fenyegetésekről, a párizsi, madridi és londoni mérkőzéseket azonban a tervek szerint tartják meg. A francia és a spanyol miniszterek megerősítették ,hogy fokozott biztonsági intézkedéseket alkalmaznak – írja a BBC.

Franciaország belügyminisztere, Gérald Darmanin emlékeztetett, hogy néhány nappal ezelőtt az Iszlám Állam egy képet osztott meg a müncheni stadionról és arra buzdított, hogy olyan sportlétesítmények ellen lépjenek fel a hívek, ahol futballmérkőzéseket rendeznek.

Madridban a héten két BL-negyeddöntőt is rendeznek, a Real Madrid kedden a Manchester Cityt fogadja, míg az Atletico Madrid szerdán a Borussia Dortmundot. Pilar Alegría, Spanyolország sportminisztere a mérkőzések előtt nyugalomra intett és közölte, hogy több mint 2000 rendőrt és polgárőrt vetnek be.

Az Iszlám Állammal szimpatizáló csatorna úgy szólított fel erőszakos támadásokra, hogy közben a londoni Emirates Stadionról, a madridi Bernabeu Stadionról, a Metropolitano Stadionról, valamint a párizsi Parc des Princes Stadionról mutatott képeket. Egy későbbi képen a müncheni Allianz Arénát ábrázolták, ahol a jövő héten a Bayern München csapata fogadja majd az Arsenal-t.

Bár a fenyegetésre buzdító médiumok hivatalosan nem kötődnek a szervezethez, többen úgy gondolják, hogy a buzdításra való felszólítás magától az Iszlám Államtól származhat, mivel annak vezetése nemrégiben arra utalt, hogy a hivatalos média munkatársai és az online támogatók között szoros az együttműködés.

 

Focilázban ég a kormány, BL-döntőt rendeznének Budapesten

Állami garanciavállalás mellett pályázhat a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Bajnokok Ligája (BL) 2026-os és 2027-es döntőjének megrendezésére.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->