Svájc Európa egyik legnépszerűbb úti célja, azonban a legdrágább utazási helyek listáján is előkelő helyen szerepel nemcsak Európában, hanem világszerte is.

A Euronews szakértőkkel járt utána, hogy mik azok a módszerek, amelyekkel a legtöbbet lehet kihozni egy svájci utazásból a pénztárcánk kímélése mellett.

Michael L. Moore, a Countdown to Magic utazási weboldal alapítója szerint „az időzítés a legfontosabb”, kerülni kell a nyári csúcshónapokat, amikor az árak szárnyalnak. Ehelyett tavaszi és őszi utazást érdemes tervezni, amikor a tömeg is kisebb.

Az is jó ötlet lehet, ha nem a legfelkapottabb helyeket látogatjuk meg, mert „miközben Interlaken és Zermatt ikonikus svájci úticélokká váltak, népszerűségüknek ára van”.

Ehelyett azt javasolja a szakértő, hogy olyan kisvárosokba látogassunk el, mint Thun, ahol a szállás lényegesen olcsóbb lehet, de a szállást körülvevő alpesi kilátás ugyanolyan csodálatos.

Fiona Spinks utazási szakértő, a Following Fiona alapítója azt tanácsolja, hogy a drága szállodák helyett hostelekben vagy Airbnb-lakásokban szálljunk meg, amelyek sokkal megfizethetőbb szálláslehetőségeket kínálnak, különösen akkor, ha hajlandóak vagyunk a nagyvárosokon kívül maradni.

Az utazást is olcsóbbá tehetjük a kormány által támogatott utazási kártyával (Swiss Travel Pass), amely 50 százalékos kedvezményt biztosít a legtöbb vasúti, busz- és hajóútra országszerte. Körülbelül 132 euróba kerül és egy teljes hónapig érvényes korlátozások nélkül.

A szórakozáshoz a szakértők a szabadtéri koncerteket, a történelmi helyszíneket és a nyüzsgő piacokat javasolják, amelyek egyetlen frank kifizetése nélkül is élvezhetőek.

Okos tervezéssel és ésszerű elvárásokkal Svájc teljes mértékben átélhető kisebb vagyonok nélkül is. 

– mondta Moore.

Svájc lavinát indíthat el: odaadják az ukránoknak az oroszok pénzét

Az alpesi ország felsőháza csütörtökön döntött arról, hogy az országban befagyasztott orosz állami vagyont az ukrajnai háborús jóvátételek finanszírozására fordíthatják.