Azok, akik nem tartják be a Róma polgármestere, Roberto Gualtieri által meghozott rendelkezést, borsos, akár 500 eurós bírságot is kockáztatnak – írja a Wanted in Rome.

A petárdák, a tűzijátékok, valamint társaik használatának tilalma az egész olasz főváros területére kiterjed. A rendelet a biztonságosabb és a kevésbé zajos tűzijátékok használatát is szigorúan kizárja.

A tilalom egyébként már évek óta érvényben van szilveszter és újév környékén az örök városban, csak épp sokan következetesen figyelmen kívül hagyják.

Róma vezetése szerint a rendeletet elsősorban a gyermekek védelme és biztonsága érdekében született, továbbá a háziállatokra gyakorolt negatív hatásokat is szeretnék egyúttal elkerülni. A légszennyezésről, illetve a város régészeti értékeinek megőrzéséről nem is beszélve.

Maga Róma egyébként egy nagy hivatalos tűzijátékot tart szilveszterkor, a Circus Maximus felett, ahol ingyenes koncertet is szerveznek, hogy így köszöntsék az új évet

Ha tűzijátékozna szilveszterkor, erre mindenképp figyeljen oda!

Az újév közeledtével a rendőrség a tűzijáték veszélyeire, és annak helyes használatára hívta fel a figyelmet. Bővebben --->