Továbbra is súlyos Robert Fico miniszterelnök állapota, legalább fél év lesz a rehabilitációja, jelentette ki Ján Richter a szlovák közmédia vasárnapi műsorában, írja a 444.hu az Újszó alapján. 

A parlamenti képviselő elárulta, nemrég beszélt a miniszterelnökkel telefonon. „Az állapota még mindig nagyon súlyos. Abban kell reménykedni, hogy nem jön közbe valami váratlan" – közölte Richter.

Hangsúlyozta, felelőtlenség a gyors visszatérésére számítani.

A besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház kiadott egy hivatalos közleményt a miniszterelnök állapotáról. Mint írták, Fico egészségi állapota megfelel a várakozásoknak, hétfőn ellenőrző vizsgálatokon fog részt venni.

A kórház, ahol Ficót ápolják
A kórház, ahol Ficót ápolják
Kép: Getty Images, Zuzana Gogova

Mint ismert, május 15-én négy lövés érte egy kihelyezett kormányülés után Robert Fico szlovák kormányfőt. A kormányfő állapota napokig súlyos volt, számos műtéten is átesett, de már túlvan a legrosszabbon

Matus Sutaj Estok szlovák belügyminiszter korábban úgy nyilatkozott, hogy kivizsgálják, voltak-e bűntársai az elkövetőnek, továbbá tagja volt-e olyan csoportnak, amelyben merénylet elkövetésére buzdították egymást a tagok. Hozzátette, szerinte valószínűleg voltak segítői Cintulának.

A 71 éves elkövető korábban egy bevásárlóközpontban dolgozott biztonsági őrként, íróként pedig három verseskötete jelent meg.

A Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen elkövetett merénylet egész Európát megrázta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport