Egy indonéz légitársaság, a Batik Air repülőgépe letért a repülési útvonaláról, miután a pilóta és a másodpilóta is közel fél órára elszunnyadt – írja a Daily Mail. 

Az újság szerint a gépet egy kialvatlan pilóta vezette, ezért az álmos kapitány fél órával a felszállás után engedélyt kért a másodpilótájától, hogy pihenjen egy kicsit. 

A MÁSODPILÓTA ÁTVETTE A VEZETÉST, DE HAMAROSAN Ő IS ÁLOMBA SZENDERÜLT.

Ezek után a repülésirányító központ sikertelenül próbált kapcsolatba lépni a repülőgép személyzetével, még szerencse, hogy huszonnyolc perccel később a kapitány felébredt, és rájött, hogy baj van, kollégája is alszik, a repülőgép pedig nem a helyes repülési útvonalon halad. 

Az eset egy sor navigációs hibát eredményezett, de az Airbus A320-as 153 utasa és négy utaskísérője sértetlenül megúszta a két óra 35 perces repülést.

A légitársaság közleményben jelentette ki, hogy elegendő időt ad a pilóták számára a pihenésre, és elkötelezett az összes biztonsági ajánlás végrehajtása mellett, az incidensben érintett pilótákat pedig ideiglenesen felfüggesztették a szolgálatból.