Jevgenyij Prigozsin állítólag kedden érkezett meg a biztonsági csapatával együtt az orosz Szöveségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyik szentpétervári irodájába – adott hírt róla a Fontanka helyi hírügynökségre hivatkozva a Yahoo.

Fegyverek és 100 millió dollár

A Fontanka szerint Prigozsin azért érkezhetett, hogy összegyűjtse a biztonsági szolgálatok által elkobzott fegyverarzenálját. A hírügynökség szerint a hatóságok átadtak neki két Saiga és egy Mannlicher típusú puskát és számos más lőfegyvert. A tétel állítólag tartalmazott egy Glock-pisztolyt is, amelyet még Szergej Sojgu védelmi miniszter ajándékozott a  zsoldosfőnöknek. Prigozsinnak állítólag vissza is adtak 10 milliárd rubelt (több mint 100 millió dollárt), amelyet a rendfenntartók az egyik járművén végrehajtott razzia során találtak.

Új győzelmek ígérete

A hír azok után érkezett, hogy Prigozsin a hét elején hangüzenetet küldött, amelyben új győzelmeket ígért a fronton, annak ellenére, hogy a Kreml ragaszkodik ahhoz, hogy őt és a Wagnert Belaruszba száműzték.

Nagyobb szükségünk van a támogatásotokra, mint bármikor. Szeretném, ha megértenétek, hogy az igazságmenetünk célja az árulókkal szembeni küzdelem és a társadalmunk mozgósítása volt. Sok mindent sikerült elérnünk

– mondta Prigozhin a Wagnerhez köthető GreyZone Telegram csatorna által megosztott üzenetben.

A Wagner-főnöknek eddig sikerült kibújnia a büntetőjogi felelősségre vonás alól a június 24-i lázadás miatt, annak ellenére, hogy több orosz katona életét vesztette, amikor harcosai lelőtték a hadsereg helikoptereit. A Bloomberg keddi jelentése szerint az orosz hadsereg azt reméli, hogy újabb börtönlakók és csecsen katonák küldésével pótolják a Wagner távozása miatt keletkezett űrt az ukrán frontvonalon.