Kedden a görög egészségügyi minisztérium közleményt adott ki, amely szerint több csaló hamis plakátokat helyezett ki belvárosi apartmanházak elé a minisztérium és az athéni önkormányzat nevében – írja a Sky News.

A plakátok szerint az egészségügyi hatóságok elrendelték a helyi panziók kiürítését: egy valójában nem létező poloskafertőzésre hivatkozva felszólították a látogatókat, hogy hagyják el szálláshelyüket, valamint 500 eurós bírsággal is megfenyegették őket, amennyiben ennek nem tesznek eleget. Az üzenet zárásaként kellemes görögországi tartózkodást kívántak a látogatóknak.

Az ország még 2013-ban indított „aranyvízum” programjának köszönhetően egyre több külföldi kezdett görög ingatlanokat vásárolni, így kiszorítva a helyi lakosokat a piacról.

Az ilyen típusú apartmanok számának növekedése, valamint a megélhetési válság csak tovább súlyosbítja a problémákat Athénban és Görögország más részein. Ezzel egy időben a helyiek számára fenntartott lakások árai ugrásszerűen kilőttek, így indítékot kínálva a csalók számára.

Az ötlet nem volt alaptalan, hiszen a közelmúltban Franciaországban komoly ágyi poloska fertőzés ütötte fel a fejét, ám Görögországban nincs az átlagosnál több az említett rovarból.

(Kiffer Anna)

Így kerülhetjük el a harapós ágyi poloskákat

Mostanában sok szó esik az alvást nehezítő ágyi poloskákról, miután magyar kórházakban is megjelent. Előfordulhatnak bármely hálóhelyen, sok ember alvását zavarva. Csípésük nyomai felismerhetőek a testen, mivel viszkető bőrpírt okoznak.
Bővebben--->