Jesse Watters műsorvezető kedden azt mondta a nézőknek, hogy körülbelül négy évvel ezelőtt a Pentagon pszichológiai műveleti egysége meglebegtetett egy olyan ötletet, amely Taylor Swiftet ebben eszközzé teszi – írja a Politico.

Jesse Watters kedden a Primetime című műsorában azt mondta a nézőknek, hogy körülbelül négy évvel ezelőtt a Pentagon pszichológiai műveleti egysége lebegtette, hogy Taylor Swiftet eszközzé tegyék. Ezután bemutatott egy részletet a NATO Cooperative Cyber Defense Center of Excellence által szervezett 2019-es konferenciáról, ahol az egyik előadó látszólag Swiftet nevezi meg példaként erős befolyásoló tényezőként.

Ez a valóság. A Pentagon pszichológiai egysége felkérte a NATO-t, hogy Taylor Swiftet eszközzé tegyék az online félretájékoztatás elleni küzdelemben

– jelentette ki Watters.

Szerdán a Pentagon szóvivője, Sabrina Singh cáfolta Watters állítását, és Swift egyik nagy slágerére utalva azt mondta egy nyilatkozatában, hogy „ami ezt az összeesküvés-elméletet illeti, azt le fogjuk rázni”. A pótköltségvetési kérelmüket pedig reményei szerint jóvá fogja hagyni a kongresszus, ami a Pentagon minőségi munkájának a záloga.