Michael Rapino, a Live Nation vezérigazgatója azt közölte, hogy az idén eddig rekordmennyiségű, 140 millió jegyet adtak el, ami 17 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és már túlszárnyalta a 2022-ben eladott 121 millió jegyet. A koncertekből származó bevétel 32 százalékkal ugrott meg, 7 milliárd dollár – írja a CNN.

A Ticketmaster eddig 257 millió jegyet adott el, ami 22 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A harmadik negyedévben a Ticketmaster eladásai 57 százalékkal, 833 millió dollárra nőttek, és 90 millió jegyet adtak el ebben az időszakban.

Az biztos, hogy 2023-ban nagy lendülettel tértek vissza az élő koncertek.

Taylor Swift és Beyoncé koncertjei lettek a legmenőbbek de Pink, Harry Styles, Bad Bunny, a Jonas Brothers és Bruce Springsteen is turnézik.

Arannyá válik minden, amibe ők ketten belefognak

Napjaink legnagyobb dívái turnéikkal bizonyították, hogy képesek vezetni a jegy-, áru- és szállodaeladásokat ezen a nyáron. Beyoncé 4,5 milliárd dolláros, míg Taylor Swift 5 milliárd dolláros gazdasági hatást generálhatott a kutatások szerint. Ráadásul a két popsztár a következő hetekben újabb, óriási üzleti dobásra készül. Bővebben >>>

A Live Nation ( LYV ) hasonlóan erős 2024-re számít az élő koncertek terén, a következő évre lefoglalt műsorok körülbelül fele nagy helyszínekre szól, és ez a tendencia kétszámjegyű növekedést mutat az előző évhez képest.

Nagyon bízunk benne, hogy a Ticketmasternek és a Live Nationnek is erős éve lesz jövőre, olyan mutatókkal, amely felülmúlja az idei számokat

– mondta Rapino.

A Wall Street Journal csütörtökön külön beszámolt arról, hogy az igazságügyi minisztérium vizsgálja a Live Nationt, hogy a szerződéseik korlátozzák-e a helyszíneket és a művészeket a versenytársakkal való együttműködésben.

A Live Nation elnöke és pénzügyi igazgatója, Joe Berchtold tagadta a vádakat.

Az Economx már 2019-ben is írt arról, hogy a cég működését vizsgálják.

Visszaélhetett erőfölényével a legnagyobb koncertek szervezője

Jogi eljárást kezdeményez a Live Nationnel szemben az amerikai igazságügyi minisztérium. Az amerikaiakat zavarja, hogy a világ legnagyobb élőzenés események rendezésével foglalkozó cége megsérti a korrekt piaci magatartás szabályait. Bővebben >>>