A régió kormányzója, Szerhij Liszak elmondta, hogy egy három és egy hat éves fiú is a sebesültek között van, miután Dnyiprót csütörtök este támadás érte drónokkal és rakétákkal – jelenti a Reuters.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette, hogy a támadás érte az egészségügyi intézményt, és közölte, hogy a hatóságok dolgoznak a kórházból a többiek kimentésén.

„Az orosz terroristák ismét bebizonyították, hogy minden emberi és becsületes dolog ellen harcolnak” – mondta Zelenszkij.

Az ukrán hatóságok közölték, hogy az éjszaka folyamán 17 Oroszországból indított rakétát és 31 drónt lőttek le.

Több drón és rakéta célpontokat ért Dnyipróban és a keleti Harkiv városában, köztük egy olajraktárat.

Ukrajna fővárosa, Kijev is célpont volt, és a hatóságok szerint az általuk lelőtt drónok darabjai egy bevásárlóközpont tetejére hullottak, egy ház és több autó pedig megrongálódott.

Teljes egészében orosz kézre került Bahmut – közölte a zsoldosvezér

Jevgenyij Prigozsin szombaton kora délután közölte, hogy az inváziós erők teljes egészében elfoglalták Bahmut városát, ahol hónapok óta véres harcok dúlnak. Azt is mondta, hogy néhány nap múlva kivonulnak a városból pihenni. Bővebben>>>

Ellentámadás előtt meggyengítenék az ukrán hadsereget

Oroszország az elmúlt hetekben fokozta az Ukrajna elleni támadásait, célba véve az ukrán infrastruktúra létesítményeit az előre beharangozott ukrán ellentámadás előtt.

Ukrajna a jelentések szerint csütörtökön egy rakétával és egy drónnal csapást mért Oroszország két déli régiójára, de Oroszország szerint a rakétát légvédelmi rendszere lelőtte.

A dél-oroszországi Krasznodar városában egy robbanás megrongált egy lakó- és irodaházat, bár nem világos, hogy mi okozta. Az orosz média szerint dróntámadás történt.