Még négy eltűnt embert kerestek szerdán Olaszországban a Bolognához közeli vízerőműben előző nap történt robbanás után, amelynek következtében legkevesebb hárman meghaltak és öten megsérültek.

A robbanás a Suviana víztározó közelében következett be 40 méteres mélységben, karbantartási munkálatok idején. A kilencszintes, föld alatti erőmű egy része beomlott és árvíz alakult ki.

Luca Cari, a tűzoltóság szóvivője szerdán azt mondta, egyre fogy a remény arra, hogy még élve megtaláljanak valakit. Francesco Notaro, a tűzoltóság regionális vezetője viszont kijelentette, nem tartja kizártnak, hogy az eltűnteknek sikerült valahol menedékre lelniük az érintett zónában.

A hatóságok közlése szerint a mentés nehéz körülmények között folyik. Az erőműnek az a szintje, ahol a robbanás történt, jelenleg félméteres víz alatt van. A tűzoltóság szóvivője szerint a vízszint emelkedik a helyszínen, ami veszélyezteti a mentési munkálatokat.

A Camugnano kistelepülés melletti vízerőművet az Enel Green Power energiavállalat működteti. A vállalat közlése szerint a duzzasztógát nem sérült meg a robbanásban. Az áramtermelés az erőműben megszakadt, de ez a helyi vagy az országos áramellátást nem befolyásolja.

Az olasz szakszervezetek egyre jobban aggódnak amiatt, hogy nem megfelelő a munkahelyi biztonság az országban. Legutóbb februárban Firenzében egy áruház építkezésén történt baleset, az ott dolgozó munkások közül öten meghaltak, és hárman súlyosan megsérültek.

Az aggályok miatt a legnagyobb szakszervezetek közül kettő már jelezte is, hogy csütörtökön négyórás országos sztrájkra készülnek.

 

 

 

Betelt a pohár: a vendégmunkások is sztrájkba léptek a magyar gyárban

A Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi alapszervezete két órás figyelmeztető sztrájkot tartott a sopronkövesdi Autoliv Kft.-nél. A sztrájk idejére teljesen leállt a termelés az üzemben.