Ismeretlen fegyveresek legkevesebb 287 diákot raboltak el az északnyugat-nigériai Kaduna állam egyik iskolájából csütörtökön az intézmény vezetőségének és az elrabolt diákok szüleinek bejelentése szerint.

Helyi kormánytisztviselők megerősítették az emberrablás hírét, ám a helyszínre érkező Uba Sani kormányzó azt közölte, hogy egyelőre nincs pontos információjuk az elraboltak számáról.

Sani Abullah, az iskola egyik tanára elmondta, a fegyveresek rájuk törtek és a levegőbe lőttek, a személyzetnek pedig ez alatt sikerült kimenekítenie több diákot is.

Nigéria északnyugati régiójában az utóbbi években jelentősen megugrott a váltságdíj reményében elkövetett emberrablások száma. A fegyveres bűnözők, dzsihadisták és az etnikai alapon szerveződő egyéb fegyveres csoportok miatt a közbiztonság az ország többi részén is rossznak számít.

Csütörtökön az északkeleti Borno állam hatóságai azt közölték, hogy legalább 200 embert, zömében tűzifát gyűjtő nőket és gyerekeket raboltak el a csádi határtól nem messze – számolt be róla a CNN.