Az új kézifegyver szinte minden alkatrésze polimer műanyagból készült, csak ott alkalmaznak benne fémet, ahol feltétlenül szükséges. Az Infostart szerint emiatt könnyebben és egyszerűbben is gyártható, mint az amerikai M-16 és M4-gépkarabélyok.

A TAR-21 úgynevezett bullpup rendszert használ, ami azt jelenti, hogy a fegyver tára és zárszerkezete a válltámaszban található, az elsütőbillentyű mögött. A fegyver alig hosszabb a csövénél, emiatt sokkal könnyebben lehet vele szűk helyeken mozogni, továbbá markolata közel van a súlyponthoz, így akár egy kézzel is lehet tüzelni vele, valamint jobb- és balkezes katonák is használhatják. Az ilyen fegyvereknél tüzeléskor szinte csak hátrafelé mozog a cső, emiatt sokkal pontosabb találatokat lehet bevinni.

Ugyanakkor ennek a fegyvernek is megvannak a hátulütői: mivel a zárszerkezete hátul van, emiatt az elhasznált hüvely a lövész arcától alig pár centire repül ki. Ez számos brit, osztrák, horvát és a híres francia FAMAS szabvány is követi.

Az izraeli gyártmányú fegyver számos exportsikert is elért, négy másik ország rendszeresíti rajtuk kívül, viszont a magas ára miatt többnyire csak különleges erők katonáit látják el vele.

Már a kiskorúak is lövöldözhetnek, javában tart a vadászidény

Ilyenkor a meghatározott időszakokban tilos az erdőgazdaságok előre kijelölt területein tartózkodni. A lezárások pontos helyszínéről és idejéről a társaságok kötelesek tájékoztatást adni.
Bővebben--->