A Virgin kettő helyett csak egy járatot indít naponta Tel Avivba és Tel Avivból, a BA pedig csak egy oda-vissza járatot indít. Az EasyJet, a Ryanair, a Wizz Air, az Air France, a Lufthansa és az Emirates felfüggesztette az Izraelből az Egyesült Királyságba irányuló járatait. A kétségbeesett utasok elárasztották hívásaikkal az utazási irodákat, hogy valahogy repülőjegyet szerezzenek  – adott hírt róla a BBC.

Ez a hét nehéz lesz

A Virgin Atlantic és az izraeli nemzeti légitársaság, az El Al a jövő hétig nem tudnak járatokat indítani az Egyesült Királyságba. Eközben több légitársaság rugalmas foglalási politikát vezetett be, és lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy ingyenesen megváltoztassák az utazási dátumokat.

 

A Flightradar24, a járatokat nyomon követő weboldal a BBC-nek elmondta, hogy számos légitársaság biztonsági aggályok miatt törölte az utakat. Rámutatott azonban, hogy az Izrael feletti légtér nincs lezárva, így a Tel-Avivba vagy Tel-Avivból induló járatok száma jelenleg az egyes szolgáltatókon múlik.

A briteket nem menekítik ki 

Az Izraelből induló közvetlen járatok csökkenő száma ellenére James Cleverly külügyminiszter arra kérte a távozni kívánó brit állampolgárokat, hogy

használják a kereskedelmi közlekedést, jelenleg nem terveznek brit kormányzati evakuálást.

 

A brit külügyminisztérium azt tanácsolja, hogy a legszükségesebbeken kívül ne utazzanak Izraelbe és a megszállt palesztin területekre, illetve a régió bizonyos részeire.

 

A BA honlapja szerint a Ben Gurion repülőtérről legkorábban október 16-án, hétfőn indul járat az Egyesült Királyságba, és az egy útra szóló jegy több mint 1300 fontba, 582 ezer forintba kerül. A következő hétfőre egy jegy körülbelül 226 fontba, mintegy 101 ezer forintba kerül.

 

 

 

A légitársaságok sorra törlik az Izraelbe irányuló járatokat

Több légitársaság törölte a Tel-Avivba, Izrael legnagyobb nemzetközi repülőterére érkező és onnan induló járatokat, miután Izrael hivatalosan is hadat üzent a Hamásznak. Bővebben --->