A Lamborghini egy különleges ajándékkal kedveskedett karácsonykor az olasz rendőrségnek, egy olyan járőrautót szállítottak le nekik, amely közel 320 km/h-val is képes száguldani.

A police.hu beszámolója szerint a különleges Urus Performantét még decemberben adták át az olasz autópálya-rendőrségnek. A nagy teljesítményű SUV-t speciális szolgáltatásokra is felhasználhatják majd, beleértve a szerv- és plazmaszállítást magában foglaló sürgős orvosi szállítási feladatokat is, amelyekhez testre szabták a mérnökök az autót.

Az autógyár korábban is szolgált már hasonló kellemes meglepetésekkel: 2014 májusában egy Huracant adományoztak a rendőröknek, majd három évvel később megismételték a nagylelkű gesztust.

A két Huracan-modell is fel van szerelve egy speciális rekesszel egy orvosi hűtőszekrény számára, amely lehetővé teszi, hogy szerveket, vért és sürgős gyógyszereket szállítsanak a betegeknek országszerte. Az együttműködés kezdete óta a speciálisan átalakított rendőrségi Lamborghinik több mint 200 küldetésben vettek részt.

A sportkocsi 3,2 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h-t, ezért az autót vezető tíz rendőrnek egy speciális vezetési tanfolyamon kell részt vennie.