Idén februárban egy New York-i bíróság pénzügyi csalásért 354,8 millió dollárra büntette Donald Trumpot, de kamatokkal együtt 464 millió dollárra duzzadt az összeg. Mint megírtuk, az ítélet végrehajtásának a szüneteltetéséhez a megbírságolt exelnöknek a teljes összeget fedező óvadékot ki kellett volna fizetnie. 

Trump ügyvédjei elmondták, hogy a republikánus elnökjelöltnek nincs elég készpénztartaléka a büntetés fedezéshez, másrészt több tucat biztosítótársaság elutasított, hogy megelőlegezze a republikánus politikus számára a teljes összeget. 

Miután a múlt héten a bíróság úgy döntött, hogy az óvadék jóval alacsonyabb is lehet, mint a kiszabott büntetés mértéke, a volt elnök hétfőn 175 millió dollárt helyezett letétbe az ellene indított csalási ügy végrehajtásának a megakadályozása érdekében – írja a Politico.

A politikusnak állt ingatlanmágnás és az ügy további vádlottjai által letétbe helyezett óvadékot a Los Angeles-i székhelyű Knight Insurance Group biztosította. Ennek elmaradása esetén Tish James New York-i főügyész jogosult lett volna az egykori elnök számláinak a befagyasztására. 

Azonban így csak akkor kell Trumpnak és a vádlott társainak a 464 millió dolláros büntetést kifizetnie, ha fellebbviteli bíróság is jóváhagyja az ítéletet.

Itt van 13 Trump ingatlan, melyeket elveszíthet, ha hétfőig nem fizet

Március 25-e a határidő, ameddig Donald Trumpnak ki kell fizetnie 464 millió dollár óvadékot, hogy haladékot kapjon a fellebbezés idejére. Ellenkező esetben Letitia James New York-i főügyész kérheti ingatlanjainak eladását. Íme Trump kiterjedt ingatlanportfóliója Manhattanben és Westchester megyében. Ha érdeklik a részletek, kattintson!