2022 tavasza óta a történelemben példátlan magas számú szankciót vezettek be az orosz állammal szemben, azóta is vitatéma, hogy mennyire lehet gazdasági eszközökkel megbénítani a putyini hadigépezetet. A Rosztek hadiiparért felelős állami vállalat vezérigazgatójának a legutóbbi bejelentése a szankciók bénító hatását tanúsítja.

Putyin fenntarthatatlanul költséges különös hobbija: a háború

A 2022-es invázióját követően úgy tűnt, hogy az orosz gazdaság ezt rendesen megszenvedi, mivel Kijev támogatói – élén Washingtonnal – példátlan szankciókat vezettek be.Ha érdeklik a részletek

Az orosz Állami Hírügynökségnek (RIA Novosztyinak) adott interjújában Szergej Csemezov, a Rosztek vezérigazgatója elmondta, hogy nem tervezik az Armata harckocsik sorozatgyártását, mivel az túl drága lenne – írja a Totalcar.

Csemezov szerint a 2015-ben bemutatott, T-14-es orosz MBT mindenben felülmúlja a nyugati riválisokat, de a jelenlegi financiális helyzetben egyszerűbb és olcsóbb harckocsikra van szükség. Így a közeljövőben az orosz harckocsigyártó vállalat (UVZ) a régebbi tankok fejlesztését helyezi előtérbe, vagyis Moszkva a szuperfegyver helyett visszatér a T-72-esen technikán alapuló harckocsik gyártásához.