A jelenlegi NATO-főtitkárról kevesen tudják, hogy nagy rajongója a számítógépes játékoknak, és leginkább a stratégiai játékokat szereti. A norvég Jens Stoltenberg minderről többször is beszélt. Mivel politikusként online nem jelentkezhet be saját nevével, ezért ilyenkor a KGB által rá használt Steklov kódnevet használta, amikor a számítógép helyett más játékosok ellen szeretett volna játszani. 

Elmondása szerint a kedvenc játékai a stratégiai játékok, példaként az Age of Empirest vagy a Medieval Total Wart említve, ahol a hadsereg irányítása mellett a gazdasággal és a hátországgal is foglalkozni kell, ami rendkívül le tudja kötni.

Utóbbit egyben ezen játékok hátrányának is nevezte, mivel azok rendkívül sok időt tudnak elvenni – hangsúlyozta politikusok furcsa hobbijairól szóló összeállításában az Index. 

A portál írásában szerepel többek között Justin Trudeau, a lejtők királya. Az 52 éves kanadai miniszterelnök ugyanis a politika előtt snowboard-oktatóként kereste a kenyerét.

Angela Merkel egykori német kancellár korábban elárulta, hogy mindig mindenből többet vásárol. Amikor boltba megy, és meglát valamit, azonnal megveszi, függetlenül attól, hogy szüksége van-e rá, vagy sem. 

Amikor Emmanuel Macron 2017 májusában Franciaország elnöke lett, sokaknak egyből feltűnt kimagasló sminkköltségvetése. Egy külsős sminkes vállalkozó ugyanis már az elején egy 10 és egy 16 ezer eurós (összesen majdnem 10 millió forintos) számlát nyújtott be háromhavi szolgálatáért.