A háza előtt holtan találták Tobolszkban Vlagyimir Putyin pártjának helyi képviselőjét, Vlagyimir Egorovot, aki a ház harmadik emeletéről eshetett ki - írja a CNN.

A Kommerszant információi szerint az előzetes vizsgálatok nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat. A helyi duma annyit közölt a férfi halálával kapcsolatban, hogy baleset okozta.

Egorov korábban városvezetőként tevékenykedett, azonban egy korrupciós botrány miatt távozni kényszerült. Később azonban visszatért a politikai életbe.

A háború kitörése óta több vezető orosz politikus, üzletember és katonai vezető halt meg furcsa körülmények között. Ravil Maganov, a Lukoil igazgatója például tavaly ősszel zuhant ki egy kórház ablakán, Marina Jankina, az orosz védelmi minisztérium osztályvezetője is ugyanígy járt. Augusztusban pedig Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport parancsnoka halt meg, miután repülője lezuhant félúton Moszkva és Szentpétervár között.

 

Rejtélyes zuhanások: ezért aludhatott ablaktalan szobában Prigozsin

Számos orosz üzletember, oligarcha vagy vezető tisztviselő halt meg gyanús körülmények között az elmúlt másfél évben. Az egyik leggyakoribb minta: kiesnek az emberek az ablakon. >>>